Logga in

Startsida 

Registrera nytt användarkonto

Beviljade forskningsanslag

Bestämmelser

Bidragsrekvisition

Vanliga frågor och svar

Styrelsen

Integritetspolicy
 
 
 

Hörselforskningsfonden drivs av
Hörselskadades Riksförbund (HRF)

HRFs hörselforskningsfond stödjer medicinsk, beteendevetenskaplig och teknisk forskning kring hörselskadade och hörselskadades situation.

Inbjudna att söka är forskare inom områdena beteendevetenskaplig, medicinsk och teknisk forskning kring hörselskador och hörselskadades situation att ansöka.

Sista ansökningsdag är den 1 oktober årligen.

Extra miljon till forskning om hörselskadade barn
HRFs forskningsfond gör i år en särskild satsning på barn. En miljon av de totalt 2,5 miljoner som delas ut är öronmärkta för forskning som på något sätt rör hörselskadade barn.

Förutsättningen är att det kommer in ansökningar som fondens styrelse bedömer vara av tillräckligt hög kvalitet. Om det bara kommer in en eller två ansökningar som är riktigt bra kan dessa få dela på hela miljonen.

1,5 miljoner till av olika typer av hörselforskning
Utöver den extra miljonsatsningen på hörselskadade barn delar Hörselforskningsfonden även ut 1,5 miljoner kronor i anslag till hörselforskning i bred bemärkelse.

Ansökningarna kan gälla beteendevetenskaplig, medicinsk och teknisk forskning, så länge projekten handlar om hörsel, hörselskador och hörselskadades situation. Varje projekt kan beviljas högst 200 000 kronor.


Hur ansöker jag?

För att söka pengar i Hörselforskningsfonden måste du registrera ett användarkonto, det gör du genom att klicka på Registrera nytt användarkonto i menyn.

Bestämmelser som styr tilldelningen av anslag >>

Manual >>

Integritetspolicy

För teknisk support av detta ansökningssystem maila: datasupport@hrf.se

För allmän information kontakta ansvarig forskningssekreterare, Andreas Stjärnström:
tel 08-457 55 00,
andreas.stjarnstrom@hrf.se